Търсене
Close this search box.

Защо е важна предварителната консултация преди изготвяне на уеб сайт?

consultation-web-development

Изготвяне на уебсайт е една от най-популярните и често търсени услуги в дигиталния свят. Изпълнението й е дълъг процес, който изисква внимание към детайла, всеотдайност към работата, последователност в отделните фази и разбира се, пълен синхрон между потребителските нужди и самата реализация. За да се изпълни последната задача, а и целият проект успешно, предварителната консултация е задължителна. Мнозина смятат, че тя е препоръчителна или „бонус“, който някои фирми за изготвяне на сайтове предлагат, включително и безплатно. Всъщност, консултацията е съществен елемент от качествената изработка на страници.

Съдържание

Какво представлява консултацията преди изготвяне на уеб сайт?

Основната задача на консултацията преди изготвяне на интернет страница е синхронизиране на идеите, целите и предпочитанията на клиента с експертното мнение, подход и начин на работа на специалиста. Важно е да се отбележи, че това не е спор, в който някой (вероятно ИТ експерта, който има по-сериозна подготовка) ще вземе превес. Точно обратното. По време на консултирането специалистите по изработка на уеб сайтове се стремят да дадат професионалното си мнение и анализ на бизнеса, респективно на най-доброто решение за него. Същевременно, потребителските искания никога не са лишени от гласност. Те са внимателно и изчерпателно детайлизирани и анализирани. Идеята е да се изработи точния план за действие и да се даде максимално бързо ход на самото изпълнение.

Как се осъществява предварителната консултация преди изготвяне на страница?

Консултацията преди изработка на уеб сайт не е строго фиксиран технически етап от самия процес. Нещо повече – за съжаление, не всеки ИТ екип дори ще ви предложи такава. Ето защо самата методология на нейното извършване няма правила и принципи, върху които почива. Липсата на стандартизация на консултацията не е проблем, защото оставя поле за свободно изясняване на бъдещите отношения между изпълнител и възложител. При максимално проявление на професионализъм и подход в клиентските отношения ИТ специалистът би провел консултацията така, че да установи доверителна връзка със своя клиент. В крайна сметка, вместо между изпълнител и възложител, отношенията придобиват по-скоро партньорски и дори приятелски измерения. 

Етапи на консултацията преди изработка на уеб сайт

Как да се подготвите за предварителната консултация преди изготвяне на уеб сайт?

Като клиент без опит в ИТ сферата няма да е излишно, а дори и полезно да се явите на срещата, насрочена за консултация, с готови идеи, въпроси и примери. Предварителната подготовка ще ви даде повече увереност в изразяването на конкретните ви изисквания, но и ще подпомогне по-детайлното изясняване на тяхното реализиране. Ето няколко съвета за целта: 

В Омтего вярваме, че добрата подготовка е един от ключовите фактори за успешна изработка на сайт без значение от неговото предназначение, тип, собственик или бизнеса, който ще обслужва. От нас можете да разчитате на разбиране, съдействие и внимателно разяснение на всеки неясен за вас момент от целия процес. 

Не се колебайте да се свържете с нас още сега и да заявите своята консултация за изработка на уеб сайт от Омтего! 

Очакваме ви!

Пишете ни

Попълнете формата по-долу и ние ще се свържем с Вас скоро.